Skip to main content

MPV Sri Wangsa




MPV Pemprosesan Makanan merupakan subjek elektif yang di tawarkan kepada pelajar tingkatan 4 dan 5 di SMK Dato' Biji Wangsa. Subjek ini memberi penekanan yang khusus dalam kemahiran memproses makanan dari hasil bahan mentah seperti kekacang, buah buahan, sayur sayuran, minuman, produk ikan, hasil tenusu, daging dan lain-lain lagi yang berasaskan hasilan tempatan. 60 peratus proses pembelajaran MPV Pemprosesan Makanan ini melibatkan amali berdasarkan modul-modul yang telah ditetapkan. Amali pemprosesan makanan ini di  jalankan di bengkel pemprosesan makanan Sri Wangsa yang mula beroperasi pada awal April 2010. 

 
Pemandangan dari luar bangunan MPV Sri Wangsa.
  
Bengkel MPV Sri Wangsa.
Bahagian dalam bengkel Pemprosesan Makanan.

Suasana dalam bengkel MPV Sri Wangsa.

Comments

Popular posts from this blog

Modul MPV Pemprosesan Makanan Tingkatan 4

MODUL 1 PENGURUSAN TEMPAT KERJA Personaliti Organisasi Bengkel Peraturan & Undang-Undang MODUL 2 HASIL TANAMAN Hasil Biji-Bijian Maruku Rempeyek Kacang Bersalut Tempe Tapai Pulut Mee Kuning Laksa Hasil Buah-Buahan Jem Nenas Sos Tomato Sos Cili Kerepek Pisang Masin Kerepek Pisang Sira Cakar Ayam Kordial Nenas Susu Kacang Soya Tauhu Manis ( Tauhu Fa ) Cincau MODUL 3 HASIL TERNAKAN Hasil Ikan Keropok Kering Keropok Segera Keropok Lekor

Lollipop

Roti Ban Berinti