Skip to main content

Tapai

Pulut yang telah masak di biarkan sejuk.

Pulut di ratakan supaya tebal sekata.

Pulut yang telah di masak.

Pulut digemburkan dengan garfu.

Pulut dimasukkan di dalam bekas plastik untuk proses pengeraman.

Siap untuk di peram pada suhu bilik selama lebihkurang 2 hari.

Comments

Popular posts from this blog

Modul MPV Pemprosesan Makanan Tingkatan 4

MODUL 1 PENGURUSAN TEMPAT KERJA Personaliti Organisasi Bengkel Peraturan & Undang-Undang MODUL 2 HASIL TANAMAN Hasil Biji-Bijian Maruku Rempeyek Kacang Bersalut Tempe Tapai Pulut Mee Kuning Laksa Hasil Buah-Buahan Jem Nenas Sos Tomato Sos Cili Kerepek Pisang Masin Kerepek Pisang Sira Cakar Ayam Kordial Nenas Susu Kacang Soya Tauhu Manis ( Tauhu Fa ) Cincau MODUL 3 HASIL TERNAKAN Hasil Ikan Keropok Kering Keropok Segera Keropok Lekor

Lollipop

Roti Ban Berinti